24 de setembre, 2010

A MoltBo hem preparat 5 seleccions de vins catalans

Donar a conèixer les especificitats dels vins catalans i promoure’n el seu consum. Aquest és l’objectiu de les seleccions de vins catalans que oferim a Moltbo com a novetat per aquesta temporada tardor-hivern. Es tracta de cinc propostes diferents, integrades per sis ampolles cadascuna, que reflecteixen la diversitat i l’originalitat dels vins fets a Catalunya. Els vins escollits pertanyen a vuit denominacions d’origen i estan elaborats amb varietats autòctones de cada zona. A més, i per tal de reforçar la relació amb el territori i amb l’elaborador, tots els qui adquireixin una d’aquestes seleccions entraran en el sorteig d’una visita a un dels cellers d’origen dels vins seleccionats. Les comandes fetes abans del 17 d’octubre gaudiran del transport gratuït.

Les seleccions poden adquirir-se online a http://www.moltbo.com/ a un preu que oscil•la entre els 40 i els 80 euros. En cada selecció hi ha dues ampolles de tres vins diferents. Entre els cellers escollits n’hi ha de les DO Montsant (Cooperativa de Falset, Capafons-Ossó), Terra Alta (Cooperativa de Bot), Empordà (Martí i Fabra, Espelt Viticultors), Priorat (Vinícola del Priorat, Costers del Priorat), Penedès (Can Ràfols dels Caus, Albet i Noya), Pla de Bages (Solergibert, Masies d’Avinyó), Costers del Segre (L’Olivera) i Cava (Pere Ventura). Es tracta d’una de les poques seleccions de vins procedents únicament de denominacions d’origen catalanes i tant la tria com les diferents combinacions han estat avalades pels professionals responsables de la Guia de Vins de Catalunya.

Tot i que Catalunya és un país amb una llarga tradició vinícola i amb una important producció, els vins catalans són uns grans desconeguts dins mateix del nostre país. Diversos estudis demostren que als linials dels supermercats i a les cartes de vins dels restaurants només entre la meitat i un terç dels vins oferts són elaborats a Catalunya. Actualment, menys de la meitat del vi que es consumeix al nostre país és català, un fet inèdit en qualsevol de les altres zones vinícoles, que es nodreixen principalment del consum intern. Conèixer les característiques dels vins fets a Catalunya, amb les seves peculiaritats, les especificitats en funció del territori, les varietats autòctones de cada zona, és fonamental per tal de situar els vins catalans a la mateixa posició que els vins procedents d’altres territoris vinícoles.

Moltbo és una botiga online de productes d’alimentació artesanals i de qualitat, principalment catalans, tot i que també hi tenen cabuda productes que s’han fet un lloc en la gastronomia catalana com el pernil ibèric o la sobrassada de Mallorca. Amb una amplíssima selecció de vins i altres productes com formatges, melmelades, olis o embotits, des de Moltbo es treballa per donar a conèixer la qualitat de la gastronomia i dels aliments fets a Catalunya.

3 comentaris:

Elisenda ha dit...

hola,

felicitats pel blog!

M’agradaria poder tenir el vostre contacte per poder-vos enviar informació que pugui ser del vostre interés i per tant complementar els vostres continguts.

Salutacions i gràcies!

MoltBo.com ha dit...

Hola Elisenda,
Moltes gràcies pels comentaris! Pots contactar amb nosaltres enviant-nos un e-mail a info@moltbo.com.
Seguim en contacte. Salut,

Albert Martínez-Abarca Espelt ha dit...

Moltes felicitats pel blog, companys!

Seguiré el mateix amb moltes ganes d'aprendre i seguir amb la meva pròpia evolució d'aprenent!