24 de setembre, 2009

Restaurant El Barquet de Tarragona

Poc després d'haver acabat les festes de Santa Tecla a Tarragona us recomanem aquest magnífic restaurant. El Barquet està situat al centre de la ciutat (no al casc antic) i ens ofereix productes únics, una cuina tradicional i impecable, a més d'un gran coneixement de la fauna que pobla la costa tarragonina.
El porten dos germans, l'un és a la cuina, l'altre és el cap de taula (i decora la sala amb les seves fotos o pintura, amb molt bon gust). La decoració és moderna i té motius de pesca pertot, però és quan llegeixes la carta que veus que has arribat a un lloc únic.

Els plats estan ben explicats i no tenen noms rimbombants, però els peixos porten noms desconeguts (o bé senzillamen no els hem tastat mai). És el luxe de poder ser a taula de la casa d'una família que ha viscut del mar i que se l'estima. Per això surt dels corrents fàcils i es treballa la carta buscant allò que no és enlloc més però que ells saben que existeix, que es pesca i que és molt bo.

Els arrossos són una altra de les seves especialitats. Caldosos o secs podeu estar segur que sempre estaran al punt. Les postres també són d'elaboració pròpia i això és un fet que distingeix clarament els bons restaurants dels regulars. La carta es convina amb una carta de vins marcada pels productes locals (Montsant, Priorats, Tarragona, Terra Alta i caves dominen la llista).

Un exel·lent restaurant per dies excepcionals on producte, cuina, servei i entorn s'uneixen perquè s'hi disfruti.