22 de setembre, 2009

Restaurant Moderno de Vilalba dels Arcs

En Jaume Clua, l'enòleg de la Cooperativa de Bot, ens el va recomanar en aquest cap de setmana llarg de l'11 de setembre. I l'hi hem d'agraïr!

El restaurant Moderno de Vilalba dels Arcs (Terra Alta) és una magnífica troballa. Situat en un poble petit, té dos estils de cuina: el clàssic a un preu popular; i el modern a un preu molt raonable. El nivell de la cuina és altíssim i les propostes són d'un restaurant de 60 euros de menú degustació. El servei és molt agradable i els hi podeu demanar qualsevol detall dels plats que us ofereixen. I el vi, basat sobretot en els cellers locals (sí, a Vilalba hi ha vàris cellers) lliga perfectament amb els plats del menú degustació.




El més curiós és que passes per davant amb el cotxe o caminant i no t'imagines que en aquell Bar Moderno, a l'interior, hi ha un restaurant que ofereix cuina d'avantguarda tan ben feta. La decoració és antiga, rònega i modesta, però a nosaltres encara ens va donar més la impresió que estavem davant un descobriment.

En el menú degustació hi havia pasta de vàris sabors amb llimona i ou filat, un farcell de pasta filo amb butifarra negra i una sal fumada, un tall de vedella amb pinya fresca i liofilitzada, uns postres variats amb mató amb sal negre, un brownie i un gelat amb una galeta de teula. També hi havia bacallà arrebossat amb pinyons i tres vins per maridar: un de blanc, un de negre i un dolç. Tot plegat per 40 euros per cap.

Vam quedar molt satisfets del servei del Josep Mª Vallespí (al vídeo) i de la cuina de la seva germana.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Nosaltres som clients asiduos, i venim de Barcelona. Ara bé el merit no es nostre. Ja que ens hi va portar la meva neboda que viu a Gandesa i sempre li estarem agraïts. Ja que per nosaltres que coneixem bastant la Terra Alta es sens dubte la millor elecciò.
Gracies,

Eva i Salva

Joan Domènech ha dit...

Bons productes de la terra, molt ben cuinats, molt bon tracte i bon vi, nosaltres fa anys que hi anem isempre ens quedes moltes ganes de tornar.