21 de maig, 2009

VadeVi.cat

Ara ja fa un parell o tres de mesos que el diari Avui ha tret el primer diari online basat en vins catalans. És VadeVi.cat, una iniciativa molt interessant i que esperem que tingui molt d'èxit.
és una aposta per fomentar els vins catalans i té el suport de l'INCAVI i complementa altres publicacions com el Descobrir Cuina (que últimament ha ampliat la secció de vins) i la revista Cupatges.
A part de publicar les novetats del sector, també fa artícles més "pedagògics" per introduir el món del vi als no experts (expliquen les varietats, la influència de les copes al moment de pendre el vi, la importància de l'ampolla, etc.). Tots els artícles són comentables i això enriqueix el propi mitjà. També té un fòrum específic que omple un buit en el món del vi a Catalunya que fa molt poc que han redissenyat.
Us el recomanem enèrgicament. Tan si us agrada el vi com si no. La indústria del vi a Catalunya és massa gran i important com per ignorar-la i viure'n d'esquenes, una cosa que, en general, els catalans hem fet durant les últimes dècades.
Des d'elblogdemoltbo.com volem donar ànims als que treballen diàriament amb recursos escàssos (ho sabem!) per poder ajudar a fer conèixer que a Catalunya el vi no és només una afició, sinó també una professió. A Catalunya tenim més de cinc-cents cellers a quatre passes.