11 de febrer, 2009

Galetes Salades


Aquesta és una recepta provada. I més que provada, perquè aquest Nadal l'hem fet com a mínim 5 o 6 cops de l'èxit que ha tingut. És una recepta fàcil i el resultat són unes galetes excel·lents!

Ingredients:

- 200gr de farina
- 120gr de mantega
- 80gr de formatge parmesà ratllat

Preparació:

Posar-ho tot en un bol i fer una massa. Per fer-ho deixeu la mantega a temperatura ambient durant força estona o bé atempereu-la al microones durant pocs segons.










A partir d'aquí podeu fer volar la vostra imaginació. Podeu afegir-hi olivada, orenga, pebre, tomàquets secs, pipes... el que vosaltres volegueu.

Podeu veure com queda amb olivada.










Estireu la massa i talleu les galetes amb un motlle. Coure-ho al forn a 180 graus durant uns 15 minuts. Atenció, fixeu-vos-hi bé perquè si us passeu de cuites el formatge es crema i fa que les galetes deixin de ser "galetes salades" i es transformin en "galetes amargues"! Si és necessari, proveu-ne una per veure com va, però per la vista ho veureu quan comencen a trencar el color. Llavors és el moment de treure-les del forn.