13 de juliol, 2008

En el nom del plat

Obrim un nou gènere de comentaris al nostre blog que és un clàssic de la crítica satírica de la cuina catalana: el nom dels plats dels menús. A part de les faltes d'ortografia o de com anomenem els productes (per exemple: espageti, spagetti o espagetis?), la creativitat a l'hora de donar nom als plats pot arribar a traspassar els límits de l'absurditat.

I per començar, donarem exemples i apuntarem alt. Fa temps que guardem com un petit tresor un tríptic de la 14ena pesolada a Caldes d'Estrac, celebrada entre el març i l'abril passat. Mentre feiem temps esperant els primers plats, vam repassar-lo i vam trobar les següents perles que, combinades, podrien fer el seguent menú:

De primer podríem triar entre:

- Pèsols de la floreta ofegats amb costella de porc, les dues botifarres, cebeta, allets tendres i la picada de nyora, menta, melindros, pinyons i ametlles
Aquí hi vam trobar a faltar l'oli i la sal, vosaltres no?

- Pèsols de la floreta ofegats amb les seves botifarres i les textures del nostre Maresme
Les botifarres... de qui són??

De segon ens farien dubtar entre:

- Caldereta de llagosta viva a la catalana amb ceps i patates del bufet
Llagosta viva?? Quan ens la porten al plat encara ho està?

- Cassola de bacallà a la fusió d'all i oli amb panses i pinyons
Quan diuen "fusió d'all i oli" es refereixen a un allioli, no?

I de postres també podríem escollir:

- Sorbet de taronja sanguina explosiu
... no me l'imagino.

- Tiramisú fet amb formatge mascarpone i cafè express
És que el tiramisú s'ha de fer així, no?

- Gelat de mango tropical
O sigui que hi deu haver un mango que no és tropical. Que ens avisin quan l'hi posin, sobretot!

Un cop repassada la llista, crec que ens serà difícil mantenir el nivell però, com que la realitat (com repeteix tantes vegades el Clapés) supera la ficció, segurament si ens mantenim alerta trobarem força arguments per augmentar la llista que hem començat. I si ens voleu ajudar, endavant!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

us heu deixat de comentar lo de les textures del nostre Maresme... potser perquè és tan surrealista que no hi ha gran cosa a dir! què vol dir textures del Maresme? i per si això no fos poc, és el nostre Maresme i no un altre...!!!! en fi...

Anònim ha dit...

enhorabona pel blog. t'escric des d'Ecoveritas, la cadena de supermercats ecològics de Barcelona. ens estem posant en contacte amb persones que veiem que estan interessades en els aliments de qualitat, com tu, per a convidar-los a apuntar-se al nostre butlletí, que preparem cada 15 dies sobre novetats en el sector del menjar ecològic.

si t'interessa, pots apuntar-te en la nostra web.

salutacions